Malinov tiramisu

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
5 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 zavitek
vanilijev puding
250 g
malina
1 1/3 dcl
voda
6 čajna žlička
sladkor
1 čajna žlička
jedilni škrob
Malinov tiramisu

Malinov tiramisu je zelo enostavna sladica, ki jo lahko pripravimo takrat, kadar imamo na voljo veliko svežih malin in ne vemo, kaj bi z njimi. Domislila sem se sladice, ki je pripravljena iz sestavin, ki sem jih imela tisti trenutek na voljo. 

Pripravimo malinov tiramisu, povabimo naše prijatelje ali sosede in se skupaj posladkajmo. 

--

Nasvet:

  • za dekoracijo lahko uporabimo tudi holip
  • uporabimo lahko tudi zamrznjene maline
  1. Najprej zakuhajmo vanilijev puding po navodilih proizvajalca.
  2. V skodelice, kjer bomo malinov tiramisu postregli, damo polovico toplega, še skoraj vročega pudinga.
  3. Sveže maline malenkost posladkamo in jih položimo na puding v skodelicah.
  4. Na maline prelijemo še preostanek pudinga.
  5. Pokuhamo preostanek malin in jim dodamo vodo, ki smo jo malenkost posladkali (3 žličke) ter žličko gustina, ki smo ga prej premešali v malo vode (0,3 dcl). Nežno premešamo, da ne zdrobimo malin.
  6. Ko se prične gostiti, z žličko nadevamo po vrhu pudinga.
  7. Okrasimo s poljubnim piškotom.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.