Medenjaki

Čas priprave
70 minut
Čas kuhanja
12 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
10 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
50 dkg
bela gladka moka
1 čajna žlička
soda bikarbona
15 dkg
margarina
15 dkg
sladkor v prahu
15 dkg
cvetlični med
2 čajna žlička
cimet
Medenjaki

Kdor me pozna ve, da obožujem cimet in vse kar je z njim povezano. Ne vem zakaj, ampak najraje sladice s cimetom pečem pozimi, saj se mi zdi, da imajo še poseben čar. Cimet diši po praznikih. In medenjaki so zagotovo eni od tistih, ki ne smejo manjkati na praznični mizi.

  • medenjake lahko oblijemo s čokolado
  • na surove kroglice lahko vtisnemo jedra orehov ali mandljev
  1. Med najprej segrejemo in ohladimo, nato iz vseh sestavin zamesimo testo in ga damo v vrečko ali folijo.
  2. Testo damo v hladilnik, kjer naj počiva 1 uro ali več.
  3. Iz testa oblikujemo kroglice poljubnih velikosti in jih odlagamo na pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem.
  4. Pečemo pri 180 stopinjah približno 12 minut.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.