Mesna lazanja

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
50 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
8 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
2 veliki
bučka
2 dcl
voda
200 g
sir
11 dcl
mleko
3 zvrhana žlica
kisla smetana
2 veliki
jajca
1 kg
svinjsko mleto meso
500 g
testenine za lazanjo
2 vrečka
mešanica za lazanjo
3 žlica
rastlinsko olje
1 velika
čebula
Mesna lazanja

Z mesno lazanjo sem se prvič spoznala iz oči v usta natanko pred desetimi leti, ko sem spoznala tudi svojega življenjskega sopotnika. Ker je sam oboževalec te italijanske jedi, me je na prvi pravi zmenek povabil prav na mesno lazanjo. Saj ne, da nisem že prej vedela kaj to mesna lazanja je, ampak nikoli me ni pritegnilo, da bi si jo v gostilni naročila.

Morem vam povedat,da je moj fant s tem pridobil kar nekaj dodatnih točk, saj sem vzljubila to jed in tako je dobila mesto na našem jedilniku. Imela sem dve možnosti, zdaj ali vsakič ko si bo zaželel mesne lazanje ga povabim ven, ali pa se jo naučim sama pripravit. Ja,  ta druga rešitev je bila definitivno boljša predvsem za moj žep. :) 

Na internetu je sto in en način kako pripravit mesno lazanjo, ampak kako vedeti katera je dobra? Zato sem za recept prosila kar fantovo omo, saj sem vedela, da pri tem ne morem zgrešiti, saj je njeno lazanjo oboževal.

Nasvet:

  • meso lahko nadomestite z različno zelenjavo,
  • namesto  svinjskega mletega meso lahko uporabite mešano ali piščančje mleto meso,
  • namesto pekača lahko uporabite lončeno posodo in tako lahko lazanjo naredite za vsakega posebej.
  1. Na olju prepražimo čebulo in dodamo mleto meso. Mleto meso tako dolgo pražimo dokler ne izhlapi vsa voda.
  2. Medtem, ko se meso praži naredimo omako. V večjo posodo vlijemo en liter mleka in vodo ter z metlico primešamo mešanici za lazanjo.
  3. Omako večkrat premešamo in pustimo, da počasi vre 5 minut.
  4. Nato omaki dodamo na kocke narezane bučke in mleto meso ter kuhamo še pet minut.
  5. Na pekač položite testenine za lazanjo, nato nadev in nato testenine, tako nadaljujemo dokler nam ne zmanjka nadeva.
  6. Končamo z testeninami, ki jih na koncu prepikamo z vilicami.
  7. V manjši posodi razžvrkljamo jajci, dodamo kislo smetano in mleko ter vse skupaj zmešamo. Ko je zmes enotna jo polijemo po testeninah in na koncu naribamo še sir.
  8. Pečemo na 180 stopinjah 30 minut.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.