Mesni polpeti

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
30 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
5 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
poper
2 čajna žlička
sol
1 ščepec
mleti česen
2 čajna žlička
mleta sladka paprika
1 dl
mleko
1 kos
kruh, beli
100 g
slanina
1 kos
čebula
80 dkg
mleto mešano meso
1 kos
jajce
Mesni polpeti

Da ne pripravljam iz mletega mesa vedno samo bolonjske omake, večkrat pripravim tudi takšne mesne polpete. Zraven se odlično poda mlad krompir iz pečice, dušena zelenjava in zelena solata. Seveda pa so mesni polpeti odlični tudi brez vseh prilog.

Če jih pripravimo preveč, jih lahko pojemo za večerjo. Sicer pa so mesni polpeti okusni še naslednji dan. 

Te polpete lahko spečete tudi v pečici ali na žaru (brez maščob).

Nasvet:

  • namesto kruha namočenega v mleku lahko uporabite drobtine
  • uporabite lahko piščančje mleto meso (čas pečenja je krajši)
  • v maso lahko dodate svež sesekljan peteršilj
  • če ste ljubitelj pikantne hrane lahko v maso dodate čili
  1. Čebulo drobno sesekljamo in popražimo na olju skupaj s slanino.
  2. V manjšo posodico nadrobimo žemljo in prelijemo z mlekom
  3. Meso damo v večjo posodo, dodamo sol in poper (po okusu), mleto rdečo papriko, mlet česen, prepraženo čebulo s slanino in jajce. Preden mesu dodamo nadrobljen kruh (žemljo), ga dobro stisnemo, da iz njega odteče odvečno mleko.
  4. Vse skupaj dobro premešamo (najboljše z rokami) in oblikujemo v manjše kroglice, ki ji nato še sploščimo, da dobimo polpete (približno 16 kosov).
  5. Polpete pečemo v vročem olju približno 10-12 minut na vsaki strani.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.