Mini sirni bureki

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Prigrizek
Skuhal
Datum objave
1 kos
kisla smetana
250 g
skuta, posneta in nepasirana
2 kos
jajca
1 paketek
vlečeno testo
6 žlica
kajmak
100 g
sir
1 čajna žlička
sol
Mini sirni bureki

Mini sirni bureki... mmm kako so dišali že kar nekaj let nazaj pri moji teti. Takrat sem se prvič prepričala, kako pregrešno dobri so. Odličen prigrizek, ki vedno tekne, ne glede na to, kateri del dneva je. In seveda, ker so bili tako dobri in smo jih pojedli kot za šalo, sem jo povprašala po receptu. Rekla je naj poiščem recept na Kulinariki in res sem ga, že takoj naslednji dan.

Mini sirni bureki se še danes velikokrat znajdejo na naši mizi. Še posebej ob kakšnih obiskih ali pa jih spečem kar tako. Moja mala navihanka jih dobesedno obožuje. Res ne vem kako jih lahko tako malo bitje, poje tako veliko :) 

Nasvet:

  • za to količino mase uporabite največ 4 plasti testa
  • lahko dodate na koščke narezano slanino, šunko ali pršut
  • najboljši so še malo mlačni
  1. V posodi z mešalnikom zmešamo jajca, skuto, kislo smetano, kajmak in sol. Na koncu dodamo na drobno nariban sir in dobro premešamo z žlico.
  2. Pripravimo si en kos alufolije (malo večji kos kot je testo) in nanjo položimo prvo plast vlečenega testa. Testo na tanko namažemo s pripravljenim nadevom. Nanj položimo drugo plast in postopek ponovimo. Enako s tretjo in četrto plastjo. Malo mase si pustimo, saj bomo z njo premazali bureke preden jih damo v pečico (lahko jih premažete tudi z malo kisle smetane ali jajcem).
  3. Ko imamo premazane vse plasti jih zvijemo kot rulado in zavijemo v alufolijo. Postavimo na hladno najmanj za dve uri.
  4. Rulado (folijo odstanimo) razrežemo na 1-1,5cm široke rezine in jih polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peka papirjem.
  5. Bureke premažemo z nadevom, ki nam je ostal in pečemo 20-30min na 190 stopinj.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.