Miške

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 žlica
rum
1 kos
limonina lupina
1 paketek
pecilni prašek
1 paketek
vanilijev sladkor
1 žlica
sladkor
1 kos
jogurt
2 lonček
moka
2 kos
jajca
1/2 l
olje
Miške

Tako enostavne za pripravo in tako dobre, da se kar topijo v ustih. Njihova največja slabost je samo ta, da jih vedno v hipu zmanjka. Miške so super sladica, če nas kdaj nepripravljene "ulovijo" kakšni obiski ali pa, če se nam kdaj tako zaljubi nekaj sladkega in bi radi pripravili nekaj zelo na hitro.

Najboljše pa je, da jih ni potrebno delati točno po receptu, zato če nimamo kakšne sestavine trenutno pri roki, jo izpustimo ali pa zamenjamo s čim drugim - samo znajti se je treba.

Prav tako so miške odličen nadomestek krofov v pustnem času, saj se vsi otroci vedno radi posladkajo z njimi, pa tudi če nimajo ravno marmelade v sredini :)

Nasvet:

  • jogurt mora biti navaden in trd, ne tekoč
  • jogurt lahko nadomestite s kislo smetano ali mlekom
  • limonino lupino lahko izpustite (če ne marate okusa po limoni)
  1. V posodi najprej z mešalnikom zmešaj jajca, sladkor, vanilin sladkor in limonino lupino.
  2. Dodaj vse ostale sestavine in zopet dobro premešaj.
  3. V večji lonec ali ponev nalij olje in ga dobro segrej. Ko se ti zdi, da je olje dovolj vroče, ga preizkusiš tako, da na olje vržeš ščepec moke in če se ta peni in cvrči, lahko začneš s cvrtjem mišk.
  4. Zajemi maso in jo skupaj z žlico potopi v olje (masa bo sama odstopila od žlice). Ko se bo miška dovolj obarvala na eni strani se sama obrne na drugo stran. Peci jih od 3-5 minut.
  5. Še vroče posuj s sladkorjem v prahu.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.