Moderna musaka

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
75 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
4 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 žlica
paradižnikova mezga
2 ščepec
bazilika
1 ščepec
poper
2 ščepec
sol
180 ml
kisla smetana
150 g
koruza
400 g
mleto mešano meso
2 čajna žlička
maslo
5 velik
krompir
2 žlica
paradižnikova omaka
150 g
sir
Moderna musaka

Moderna musaka je odlična ideja za nekoliko drugačno musako, kot smo je sicer vajeni. Dodamo ji mešanico kisle smetane s koruzo, ki celotno jed z okusi popestri in jo naredi še slastnejšo. Moderna musaka je na našem meniju mesečno, saj imamo zelo radi krompir in mleto meso, hkrati pa sem velika ljubiteljica koruze. Z musako boste resnično navdušili. Pripravite jo lahko tudi za nedeljsko kosilo, zraven pa postrežete skledo domače solate.

Recept za moderno musako sem našla na kuharskem blogu oblizniprste.si.

Nasvet:

  • uporabimo bilokateri sir, ki se topi
  • mletemu mesu bi lahko dodali še na koščke narezano poljubno zelenjavo
  • v čas kuhanja je všteta tudi peka musake (cca 60 minut)
  1. Olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje.
  2. V ponvi raztopimo maslo in na njem na hitro popečemo mleto meso.
  3. Dodamo paradižnikovo omako, mezgo, sol, poper in baziliko ter vse skupaj kuhamo 15 minut.
  4. V skodelici skupaj zamešamo kislo smetano in koruzo.
  5. V pekaču, kjer bomo pekli musako, jo namastimo z malo masla in na dno razporedimo krompir, da pokrijemo dno.
  6. Posolimo.
  7. Dodamo polovico pripravljenega mletega mesa. Nato zopet krompir in premažemo s polovico kisle smetane ter koruze. Dodamo še polovico naribanega sira.
  8. Postopek ponovimo in zaključimo z naribanim sirom.
  9. Pečemo cca 1 uro na 180 stopinjah.