Naredi si svojo čokolado

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
3 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 pest
goji jagode
1/4 skodelica
agavin sirup
2 skodelica
presni kakav v prahu
1 skodelica
kokosovo olje
1 skodelica
kakavovo maslo
Naredi si svojo čokolado

Najraje imam čokolado, ki si jo pripravim po svojem okusu. Izberem količino sladkorja, kar je nič ali v neznatnih sledeh, tako imam najraje. Brez skrbi, čokolada po spodnjem receptu bo sladka :) Igram se lahko z raznimi dodatki kot so: praženi lešniki ali mandlji, goji jagode, pistacija, rozine, koščki suhega ingverja, ananasa, sliv, pražen sezam, ... tudi s soljo (solni cvet Sečoveljskih solin) sem že poskusila in je bila odlična. Prepustite se domišljiji in svojim okusom.

Presni kakav izberem vedno brez dodatka sladkorja in čim več vsebnosti pravega kakava. Jaz uporabim kar tistega iz DM, ki ga najdete na policah z bio izdelki, prav tako tudi agavin in javorjev sirup. Sladkor v kristalčkih ni v redu, ker se ne raztopi dovolj in ko se čokolada strjuje, ostane na dnu.

  • namesto agavinega sirupa lahko uporabimo javorjev sirup
  • dodatki so lahko še: praženi lešniki, mandlji, rozine, ...
  1. V vročo vodno kopel postavimo posodo s kakavovim maslom in kokosovim oljem. Počakamo, da se popolnoma utekočinita.
  2. Vmešamo najprej sladilo in dobro premešamo, nato dodamo presni kakav v prahu ter dobro premešamo, najbolje s paličnim mešalnikom.
  3. Še toplo in gosto tekočo maso vlijemo kar v manjši pekač, na katerega smo položili peki papir. V kolikor imate silikonske modelčke, dobite estetsko lepše oblikovane čokoladice.
  4. Posujte z goji jagodami, praženimi lešniki ali mandlji, rozinami, ... kar vam je ljubše.
  5. Ko se ohladi na sobno temperaturo, postavite v hladilnik, da se čokolada strdi. Tudi sicer jo shranjujte v hladilniku.
  6. Mhhmm...dober tek ❤

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.