Njoki s smetanovo omako, slanino in šparglji

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 dl
voda
200 ml
smetana za kuhanje
1 ščepec
poper
1 ščepec
sol
1 žlica
olivno olje
10 kos
šparglji
1 pest
slanina
1 manjša
čebula
150 g
njoki
Njoki s smetanovo omako, slanino in šparglji

To je zagotovo moja najljubša jed s šparglji, ki jo pripravljam. Prvič sem jo poskusila pri sestri in od takrat je redno na jedilniku pri nas doma. Sicer pa skoraj ni jedi, kamor šparglji nebi "pasali". Je že res, da imajo en poseben okus, vendar ko se okusa enkrat navadiš... so odlični! Njoki s smetanovo omako, slanino in šparglji, je zelo hitro in enostavno kosilo, ki ga lahko pripravi vsak!

Prepričana sem, da bodo njoki s smetanovo omako, slanino in šparglji všeč tudi vam. Zato jih vsekakor priporočam!

Nasvet:

  • njoke lahko nadomestite s testeninami
  • če ne marate mesa izpustite slanino
  • slanino lahko zamenjate s hrenovkami, piščancem, kuhanim pršutom ali šunko
  • pri špargljih uporabite in zrežite samo vršičke in mehko steblo (kar ostane olesenelega stebla ga zavržite)
  1. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezane šparglje in slanino ter malo popečemo.
  2. Zalijemo z vodo in pokuhamo (toliko, da se šparglji zmehčajo). Vmes solimo in popramo po okusu. Ko solite ne pozabite, da je slanina ponavadi precej slana.
  3. Njoke skuhamo po navodilih z vrečke.
  4. Ko se voda pokuha dodamo smetano za kuhanje. Dobro premešamo in pustimo kakšno minuto na ognju (toliko, da smetana zavre).

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.