Ocvrte gresove kroglice

Čas priprave
40 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Priloga
Skuhal
Datum objave
1/2 l
mleko
18 dkg
pšenični zdrob
4 dkg
margarina
2 kos
jajca
1 čajna žlička
sol
10 dkg
krušne drobtine
Ocvrte gresove kroglice

Ocvrte gresove kroglice so odlična priloga h kosilu, lahko pa jih uživamo kot samostojno jed ter zraven pripravimo še skledo solate. So zelo rahle in okusne, ker pa so kroglice tako prisrčne, vam jih lahko pomagajo narediti tudi otroci. Bo pa packarije malo več. :) Ocvrte gresove kroglice vam bodo všeč v omaki kot priloga zrezkom. Pripravite jih za nedeljsko kosilo, navdušeni boste.

Nasvet:

  • potrebujemo še olje za cvretje
  1. Zavremo mleko.
  2. Dodamo sol in margarino ter vmešamo zdrob, ko se margarina stopi.
  3. Mešamo tako dolgo, da se vse zgosti.
  4. Ohladimo in dodamo jajca.
  5. Iz pripravljene mase oblikujemo kroglice (v velikosti oreha) in jih povaljamo v krušnih drobtinah.
  6. V veliko posodo vlijemo olje za cvrtje in jih ocvremo, da dobijo zlato rjavo barvo.
  7. Položimo na papirnato brisačko, da popivna maščobo.