Pašteta iz kuhanega pršuta

Čas priprave
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
8 oseb
Obrok
Prigrizek
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
sol
30 g
parmezan
150 g
kisla smetana
160 g
sirni namaz
300 g
kuhan pršut
1/2 ščepec
poper
Pašteta iz kuhanega pršuta

Pašteta iz kuhanega pršuta je eden izmed namazov, ki ga rada delam, saj je hitro in enostavno pripravljen, zmanjka ga pa tudi hitro, saj ga imamo doma zelo radi. Če ga ne pripravim kdaj za večerjo, pa ga sigurno postrežem kdaj kot prigrizek, kadar pri naši hiši kaj praznujemo.

Pašteta iz kuhanega pršuta je odličen namaz za mesojedce, hkrati pa nekaj drugačnega kot že standardni tatarski biftek in tunin namaz, ki ga doma sicer obožujemo, a smo kdaj pa kdaj zelo veseli spremembe. 

Nasvet:

  • poper in sol dodamo po okusu, saj je pršut že sam po sebi dovolj slan
  • pašteto postrežemo zraven popečenih kruhkov ali toasta
  • ko naredimo pašteto, jo lahko za nekaj časa postavimo na hladno
  • če nimamo kuhanega pršuta, lahko uporabimo tudi navadno šunko
  • namesto parmezana lahko uporabimo tudi drug sir, ki ga na drobno naribamo
  1. Naribamo parmezan.
  2. Pršut narežemo na majhne koščke in zmešamo v mešalniku skupaj s sirnim namazom, smetano in parmezanom.
  3. Mešamo pri najvišji hitrosti, dokler ne dobimo kremasto gladke mase.
  4. Preden postrežemo, postavimo na hladno.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.