Pečene banane z medom in mandlji

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
2 veliki
banana
1 čajna žlička
cimet
40 g
cvetlični med
2 čajna žlička
mleti mandlji
Pečene banane z medom in mandlji

Pri nas so banane vedno na zalogi, ampak skoraj vedno se zgodi, da v skledi ostaneta dve banani, ki ne gresta v promet. Ja in kaj naredit? Zdaj vedno se mi ne ljubi naredit kakšnega bananinega peciva, saj ni vedno časa. In zadnjič, ko se sprehajam po kuhinji ju zagledam. Dve banani ki samevata in čakata da bosta pristale v bioloških odpadkih. Hitro pobrskam in na strani oblizniprste.si vidim ravno pravšnji recept.

Pečene banane z medom in mandlji so res dobre in enostavne za pripravit.

  1. Banane olupimo in jih po dolgem prerežemo na pol.
  2. Položimo jih na pekač, ki smo ga prej obložili z alu folijo.
  3. Na banane potrosimo cimet in jih pečemo približno 15 minut na 180 stopinj.
  4. Pečene banane prelijemo s cvetličnim medom in potrosimo z mletimi mandlji.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.