Pečeni kruhki s prepeličjim jajcem in slanino

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
7 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
1 oseb
Obrok
Zajtrk
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
poper
1 ščepec
sol
1 dl
mleko, 3.5 %
1 kos
jajce
3 kos
kruh, beli
3 kos
slanina, okrogla
3 kos
prepeličja jajca
100 g
maslo
3 žlica
olje
1 sveži listi
drobnjak
Pečeni kruhki s prepeličjim jajcem in slanino

Pečeni kruhki s prepeličjim jajcem in slanino, se pri nas doma velikokrat znajdejo za zajtrk predvsem med vikendom, ko ga imava čas s fantom lepo v miru pojesti. No ja, zadnje čase nama ga pomaga pojesti tudi najina princeska, tako da krožnika na koncu skoraj ni treba pomiti :) 

Nasvet:

  • prepeličja jajca lahko zamenjate tudi s kokošjimi
  • slanino lahko zamenjate s pršutom, hrenovkami...

Ne pozabi deliti s prijatelji! Klikni spodaj in povej še ostalim...

  1. Iz treh kosov kruha izrežemo približno 5x5cm velike kocke (rezine lahko tudi samo prepolovimo).
  2. Jajce razžvrkljamo, dodamo mleko, sol in poper ter dobro premešamo. V to polagam izrezane kocke kruha, da se dobro napojijo.
  3. Ponev segrejemo, dodamo maslo in v njo polagamo kruhke. Ko se lepo zabarvajo in opečejo jih obrnemo.
  4. V drugi ponvi na olju popečemo slanino. Ko jo vzamemo ven, spečemo v isti ponvi še prepeličja jajca.
  5. Na krožnik položimo po tri kruhke, nanje damo slanino in povrhu še pečeno prepeličje jajce. Posujemo s sesekljanim drobnjakom.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.