Pisana kremna juha

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
4 pest
zelena + topinambur
1 glava
brokoli
Pisana kremna juha

Danes bi vam predvsem rada dala idejo, kako se "igrati" in narediti zelenjavne kremne  juhe zanimive, ker kakor vemo, nekaterim otrokom ne gre njihovo uživanje najbolj od rok. Zelenjavo za juhe skoraj vedno skuham v soparniku, nato pa med miksanjem dodajam vodo, ki ostane ob kuhanju.

Torej - uporabite vsaj 2 vrsti barvne zelenjave. Sama jo skuham v soparniku. Ko je skuhana zmiksajte vsako posebej in jo začinite po svojih željah. Jaz uporabim poper, sol in tabasco. Imejte jo v dveh različnih lončkih, bolje je če imajo lončki liv. Nato zlivajte juho naenkrat z dveh strani na krožnik v enakomernem curku. Po sredini se naredi črta. Priporočam, da je juha nekoliko gostejša, ker se brez težav oblikuje črta.

Nato vzamite ali nož ali zobotrebec in pričnite "risati" like , ki so vam všeč. K temu povabite otroke, jamčim vam, da bodo juho, ki jo bodo sami "porisali" pojedli brez pripomb. Lahko pa skuhate tudi zelenjavo v večih različnih barvah, vendar vedno zmiksajte ločeno, da dobite paleto barv - skratka bodite ustvarjalni.

Na bučno juho lahko daste še na hitro popražena bučna semena in kdor ima rad parmezan lahko še tega obilno potrese po juhi.

  • po želji lahko dodamo tudi sladko smetano
  1. Zelenjavo skuhamo v soparniku - lahko obe izbrani naenkrat.
  2. Vsako posebej zmiksamo - dodajamo vodo, ki je ostala od kuhanja.
  3. Solimo, popramo in dodamo tabasco.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.