Piščančja rulada s pršutom in sirom

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
35 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 kos
piščančja prsa
4 rezine
pršut
4 rezine
sir
1 ščepec
sol
1 ščepec
poper
1 čajna žlička
mleta sladka paprika
1 ščepec
mleta čebula
1 ščepec
mleti česen
Piščančja rulada s pršutom in sirom

Piščančja rulada s pršutom in sirom, je ena izmed mnogih različic priprave piščanca. Potrebno je samo malo truda, pa lahko pripravimo zelo okusno kosilo, ki bo navdušilo tako s svojim izgledom kot tudi z okusom. Zraven lahko postrežete najrazličnejše tople priloge, solate, omake. 

Če želite hitro pripraviti kosilo je piščančja rulada s pršutom in sirom prava izbira za vas!

Priprava in pečenje tega kosila vam bo vzela samo 40 minut. Ker pa se rulada peče v pečici, lahko ta čas izkoristite za kaj drugega, brez skrbi, da bi se vam kaj prismodilo. 

Nasvet:

  • zraven se odlično poda različna pečena zelenjava (krompir, bučke, korenček) iz pečice
  • če imate radi pikantno hrano, lahko zrezek meso začinite s čilijem
  1. Piščančja prsa prerežemo tako, da dobimo zrezek.
  2. Po zrezku posujemo sol, poper, mleto rdečo papriko, mleto čebulo in česen.
  3. Po vrhu položimo 2 rezini pršuta in 2 rezini sira.
  4. Zrezek zvijemo v rulado in ob straneh dobro spnemo z zobotrebcem, da nam sir med pečenjem ne bo stekel ven.
  5. Piščančjo rulado pečemo v keramičnem pekaču (brez maščobe) ali na peka papirju 30-35 minut na 200 stopinj. Ko je pečena, jo razrežemo na manjše rezine.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.