Piščanec s pisano zelenjavo

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
1 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 kos
paradižnik
1 manjša
bučka
1 kos
rdeča paprika
1 kos
rumena paprika
1 kos
korenček
1 kos
mlada čebula
1 čajna žlička
sol
1 ščepec
poper
1 žlica
olivno olje
2 čajna žlička
mleta sladka paprika
150 g
piščančja prsa
Piščanec s pisano zelenjavo

Če bi se radi izognili ogljikovim hidratom, je piščanec s pisano zelenjavo hiter in enostaven obrok, ki si ga lahko pripravi prav vsak. Pomembno je samo to, da ne "šparate" z zelenjavo! Več je je, boljše je. Dodate lahko tudi zelenjavo po vašem okusu (npr. cvetačo, brokoli, jajčevce, koruzo...), ker resnično nimate kaj zgrešiti.

Nasvet:

  • zelenjavo pripravljajte na zmernem ognju, da se ne zažge
  • zraven zelo tekne zelena solata (še posebej motovilec)
  1. Vso zelenjavo operemo in zrežemo na manjše koščke.
  2. V večji ponvi na olivnem olju popražimo mlado čebulo, dodamo vso zelenjavo in pražimo še nekaj minut. Solimo in popramo po okusu. Zalijemo z vodo in počakamo, da ta izpari (vsaj 10-15 minut).
  3. Piščanca posolimo, popopramo in posujemo z rdečo papriko (z obeh strani).
  4. Piščanca dodamo v ponev k zelenjavi, ga popečemo z obeh strani. Če so kosi debelejši prilijemo še malo vode in pokuhamo še malo, da bo piščanec res dovolj pečen.
  5. Ko je piščanec pečen in zelenjava mehka, jed postrežemo.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.