Piščanec z bučkami in korenjem

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
1 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 manjša
piščančja prsa
1 strok
česen
1 čajna žlička
olivno olje
1 čajna žlička
vegeta
1 kos
bučka
2 manjša
korenček
Piščanec z bučkami in korenjem

Piščanec z bučkami in korenjem, je idealen obrok za vse tiste, ki se izogibate ogljikovim hidratom in maščobam!

Kljub temu, pa je to preprosta a še vedno zelo okusna jed. Če si pripravite dovolj zelenjave, za prilogo resnično ne potrebujete še krompirja, riža ali testenin.

Zraven postrežemo samo še solato in piščanec z bučkami in korenjem je pripravljen. Sicer pa lahko s piščancem kombiniramo najrazličnejšo zelenjavo in solate. Mislim, da (skoraj) vse paše zraven :)

Nasvet:

  • meso ni potrebno predhodno marinirati
  • namesto Vegete lahko uporabite samo sol

 

  1. Marinada: iz piščančjih prsi narežemo manjše fileje in jih damo v posodo. Dodamo čajno žličko olivnega olja, rdečo papriko, vegeto (ali sol), narezan strok česna in ščep popra. Dobro premešamo in pustimo, da se meso marinira najmanj pol ure.
  2. Korenček skuhamo v slani vodi. Bučke narežemo na kocke in malo posolimo.
  3. Pripravimo si večjo ponev, v katero položimo piščanca (česen odstranimo) in bučke. Meso dobro popečemo na obeh straneh. Medtem bučke večkrat premešamo.
  4. Zalijemo z vodo (1/2 dl), v kateri se je kuhal korenček. Ko voda izpari, še malo popečemo.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.