Piščanec z rižem iz pečice

Čas priprave
70 minut
Čas kuhanja
50 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
8 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 velika
čebula
4 kos
piščančja prsa
2 strok
česen
3 žlica
olivno olje
2 čajna žlička
sol
1 ščepec
poper
2 čajna žlička
mleta sladka paprika
1 manjša
limona
1 kos
bučka
2 kos
paradižnik
1 kos
rdeča paprika
1 kos
paprika
4 kos
korenček
5 kos
šampinjon
4 skodelica
jušna osnova
1 1/2 skodelica
riž basmati
Piščanec z rižem iz pečice

Piščanec z rižem iz pečice, je lahko odlično kosilo ali večerja. Sicer za to jed potrebujete malo več časa - dobro uro, lahko pa med tem, ko se vse skupaj peče v pečici, počnete kaj drugega.

Če niste ravno ljubitelj zelenjave ali gob, lahko piščanca pripravite samo z rižem, ampak vam zagotavljam, da je jed veliko bolj okusna, če jo pripravite po tem receptu.

Prav tako je piščanec z rižem iz pečice lahko odlična ideja, za nedeljsko kosilo, ko se vam pri mizi pridružijo še vaši najbližji in prijatelji. V velikem pekaču lahko pripravite dovolj hrane za vse :)

Nasvet:

  • uporabite največji pekač, ki ga imate (najboljše tistega višjega, ki ste ga dobili zraven pečice)
  • meso pride veliko bolj okusno, če ga pred peko pustimo vsaj dve uri v marinadi
  • jed pripravljajte iz sveže zelenjave, zamrznjena nikoli ne da takšnega okusa kot sveža
  • dodate lahko še drugo zelenjavo (koruzo, grah, fižol, jajčevce...)
  • jušno osnovo si lahko pripravite z jušno kocko ali pa uporabite čisto juho, ki vam je npr. ostala od prejšnjega dne
  1. Marinada: piščančja prsa prerežemo na pol in jih damo v večjo posodo, dodamo 2 žlici olivnega olja, 1 narezano čebulo na kolobarje, 2 stroka na rezine narezanega česna, sol in poper po okusu, 1 žličko mlete rdeče paprike in sok manjše limone (1/2 večje). Dobro premešamo in pustimo v marinadi najmanj dve uri.
  2. Meso vzamemo iz marinade, odstranimo čebulo in česen (ju ne zavržemo) in ga popečemo na olju, po obeh straneh. Ko se meso lepo zlato rjavo obarva ga prestavimo na krožnik.
  3. V isto posodo, kjer smo pekli meso, nato dodamo sesekljano čebulo in česen iz marinade, dodamo zrezano zelenjavo in gobice ter dobro prepražimo. Dodamo riž in vse skupaj še malo popražimo. Zelenjavo in riž še solimo in dodamo žličko rdeče mlete paprike.
  4. Pripravimo si pekač, v njega stresemo riž z zelenjavo in gobicami, vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in dodamo meso.
  5. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinjah približno 30-40 minut oz. toliko časa, da je riž kuhan (če je potrebno med pečenjem dolijemo še jušne osnove).

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.