Pita iz jabolk

Čas priprave
40 minut
Čas kuhanja
35 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
10 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 1/2 kg
jabolka
250 g
ghee ali navadno maslo
1 vrečka
vinski kamen
1 ščepec
sol
50 g
sladkor
360 g
moka
Pita iz jabolk

Slastna pita iz jabolk, pri kateri uporabimo ghee maslo in vinski kamen. Postrežemo jo zraven skodelice vročega čaja, ali pa je naš posladek po nedeljskem kosilu. Pita iz jabolk bo po tem receptu navdušila vaše najbližje.

  1. Najprej naredimo krhko testo - moko, sol, vinski kamen in sladkor zmešamo z na koščke narezanim maslom.
  2. Na koncu dodamo jajce, da dobimo kompaktno testo, ki ga razdelimo na dva dela.
  3. Pol ga razporedimo po pekaču, drugo polovico pa damo za 30 min. v hladilnik.
  4. Med tem pripravimo nadev - jabolka olupimo in naribamo na tanke rezine, ki jih z limoninim sokom, sladkorjem, cimetom in malo ruma dušimo na nizki temperaturi.
  5. Pripravljen nadev razporedimo po testu, nanj pa naribamo preostali del testa.
  6. V ogreto pečico na 180° damo pito in jo pečemo 35 min. (oz. dokler rahlo porjavi).