Polenta s paradižnikom in mozzarelo

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Prigrizek
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
bazilika
1 ščepec
origano
200 g
mocarela
4 kos
paradižnik
1 čajna žlička
sol
4 skodelica
voda
1 skodelica
polenta
1 žlica
olivno olje
Polenta s paradižnikom in mozzarelo

Polenta s paradižnikom in mozzarelo je lahka in okusna jed, ki je še najbolj podobna pizzi margeriti. Namesto testa uporabim kar polento, h kateri se odlično poda paradižnikova omaka in mozzarela, oziroma katerikoli drug poltrdi sir. Najboljše je, da jo lahko pripravimo za katerikoli obrok dneva, saj vedno tekne.

Prepričana sem, da bo polenta s paradižnikom in mozzarelo navdušila tudi vas!

Nasvet:

  • da paradižnike lažje olupimo, jih potopimo v vročo vodo
  • paradižnikove omake lahko pripravimo večjo količino in jo shranimo v kozarčkih ali zamrznemo za kasneje
  • namesto mozzarele lahko uporabite sir (gauda, edamec, trapist...)

Naročite se na naše videoposnetke in bodite na tekočem z novimi recepti in nasveti! Kliknite gumb 'YouTube' in obveščeni boste o novih video-vsebinah!

  1. Paradižnikova omaka: 4 večje paradižnike olupimo in zmešamo v mešalniku. V posodo damo žlico olivnega olja in paradižnik ter kuhamo tako dolgo, da omaka postane gosta. Dodamo sesekljano baziliko in solimo po okusu.
  2. Polento skuhamo v osoljeni vodi po navodilih, ki so na vrečki. Ko je kuhana jo predevamo v okrogel pekač.
  3. Polento premažemo s paradižnikovo omako, na vrh položimo mocarelo in posujemo z origanom.
  4. Pečemo v pečici na 150 stopinjah 20 minut.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.