Popečen tofu s polento, špinačo in rdečo peso

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
3 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
200 g
tofu
450 g
špinača
200 g
polenta
200 g
rdeča pesa
1 po okusu
česen
1 po okusu
peteršilj
1 po okusu
olivno olje
1 po okusu
sol
Popečen tofu s polento, špinačo in rdečo peso

V tem času, ko se ljudem precej mudi in nimajo (ali si ne vzamejo časa) za pripravo npr. kosila, je to zelo slasten samostojen obrok, ki ga lahko pripravite hitro in enostavno.

  1. Kupljeno instant polento skuhamo po navodilih proizvajalca (po vaši želji naj bo gosta ali redka).
  2. Kupljeno hitro zamrznjeno špinačo (seveda priporočam uporabo sveže špinače) naredite po navodilih. Špinači izboljšajte okus tako, da dodajte peteršilj, česen in pest drobtin, da špinačo malo zgostite.
  3. Kupljen tofu narežite na rezine in jih na manjši količini olivnega olja popečite na obeh straneh.
  4. Naredite preliv in sicer uporabite majhno količino olivnega olja v katerega stresete peteršilj (drobno sesekljan sveži ali kupljen), česen (dva stroka na drobno sesekljana ali kupljen mleti), malo soli in zmešajte. Preliv na koncu prelijte po tofuju in polenti.
  5. Dodajte rdečo peso (domačo ali kupljeno).
  6. Vse pripravljene sestavine lepo zložimo na krožnik in pripravljeno jed postrežemo.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.