Ratatoille

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
25 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
3 kos
paradižnik
2 kos
zelena paprika
2 kos
bučka
1 kos
čebula
1 strok
česen
50 g
sir
Ratatoille

Ratatoille je znana francoska vegeterijanska jed, pri kateri so nujne glavne sestavine jajčevci, paradižnik in česen. Jajčevca nisem imela, zato sem jih izpustila, za pikico na i pa naribala sir in vse skupaj zapekla v pečici. Ratatoille lahko postrežemo kot prilogo, skupaj z rezino kruha pa je čisto zadostno kosilo. Pripravljeno zelenjavo lahko uporabimo tudi kot dodatek polnjeni zelenjavi - vse skupaj bi namreč lahko dodali v izdolbeno papriko, krompir, ... 

Ratatuj, kakor po naše izgovorimo jed, je zelo enostavna in hitro pripravljena, pri kateri uporabimo zelenjavo iz domačega vrta. Vse skupaj bi lahko pripravili samo v ponvi.

Nasvet:

  • začinimo po okusu

ratatoille-na-krozniku

  1. Paradižnike olupimo in narežemo na koščke. Papriko narežemo na trakove. Bučke narežemo na kolobarje.
  2. V ponvi na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo zelenjavo, začinimo ter pokrijemo s pokrovko in vse skupaj dušimo približno 10 minut.
  3. V ognjevarno posodo damo pripravljeno zelenjavo, na vrh naribamo sir in pečemo 15 minut na 190 stopinj.