Ratatuj ali Ratatouille

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Večerja
Skuhal
Datum objave
1 velika
bučka
1 večji
jajčevec
1 velika
paprika
1 večji
paradižnik
1 manjša
čebula
1 strok
česen
1 ščepec
poper
1 ščepec
sol
1 ščepec
mleta sladka paprika
1 zvrhana žlica
olivno olje
Ratatuj ali Ratatouille

Okusna, nasitna mešanica zelenjave, kot samostojen obrok ali kot priloga.

 

Ratatouille ali po slovensko ratatuj je zelo popularna francoska jed, kjer igra pomembno vlogo pisana izbira različne zelenjave, narezana na kocke in preprosto prepražena. Prav tako ne sme manjkati veliko čebule in česna.

 

Ratatuj se zna pripraviti na najrazličnejše načine in izbrala sem način, katerega me je naučila punca francozinja in mi povedala, da je to najbolj preprost in tipičen način priprave. Mislim, da sem se kar dobro odrezala in še vedno ga pripravljam na takšen način. Upam, da vam uspe, kajti recept je res sila enostaven in zraven začimb ne pozabite dodati še ščepec ljubezni! 😉

  1. Pripravimo si vso potrebno zelenjavo, jo nareženo na enakomerne majhne koščke.
  2. Najprej prepražimo mleto, rdečo papriko, dodamo čebulo in česen ter pražimo.
  3. K prepraženi čebuli in česnu dodamo jajčevec, prepražimo par minut, kasneje dodamo še bučko in spet malo premešamo ter pražimo.
  4. Kasneje dodamo še narezano rdečo papriko, spet malo prepražimo in čisto na koncu dodamo še paradižnik, vse skupaj premešamo, prepražimo še zadnjih pet minut in jed je pripravljena!
  5. Naložimo na krožnik, zraven lahko ponudimo lahko pirino žemljo oz. kruh in pojemo!

1 komentar

  1. Profilna slika odf RonUplithPQ
    What Is Amoxicillin Rx655 Androgens Propecia [url=http://orderviapills.com]viagra[/url] Cialis Acheter Forum Como Conseguir Viagra Sin Receta Cialis Arreter

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.