Ruska pašteta

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Prigrizek
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
poper
2 čajna žlička
sol
1 velika
limona
1 žlica
gorčica
300 g
maslo, surovo
1 manjša
čebula
2 žlica
kapre
400 g
svinjski kare brez kosti
400 g
piščančja prsa
Ruska pašteta

Ruska pašteta je zelo dober  namaz, ki ga velikokrat pripravljam za različne zabave. Prvič sem to pašteto poskusila pri prijateljici na rojstnem dnevu. In kolikor se spomnim, smo vse punce takoj želele recept. Sama sem Rusko pašteto naredila še isti teden in domači so bili navdušeni. Ker ruska pašteta ni narejena iz surovega mesa, je ponavadi všeč tudi vsem tistim, ki ne jedo tatarskega bifteka. 

Nasvet:

  • preden postrežete Rusko pašteto, jo najmanj pol ure pustite na toplem, da se maslo v pašteti malo zmehča
  • zraven lahko postrežete toast ali pa popečene kruhke s pečice
  • če želite lahko za boljši okus dodate še kakšen inčun oziroma sardelico

Ne pozabi deliti s prijatelji! Klikni spodaj in povej še ostalim...

  1. Piščanca skuhaj v osoljeni vodi. Svinjske zrezke dobro popeci v ponvi.
  2. Ko je meso kuhano in pečeno, počakaj da se ohladi in nareži na manjše koščke.
  3. Meso skupaj s kaprami in sesekljano čebulo dobro zmelji.
  4. Ko je dobro zmleto dodaj maslo, gorčico in limonin sok. Dodaj še sol in poper po okusu.
  5. Vse skupaj še enkrat dobro premešaj.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.