Ruska šarlota

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
50 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
8 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
5 velika
jabolka
3 velika
jajca
150 g
sladkor v kockah
125 g
bela gladka moka
1 čajna žlička
cimet
Ruska šarlota

Šarloto naredim rada, ker je res enostavna in ne zahteva nekih posebnih sestavin. Če odštejemo čas pečenja, je narejena hitro in brez težav ter nekega zahtevanega kuharskega znanja. Zelo dobro se prileže, če je servirana s stepeno sladko smetano. Za peko uporabite tortni model (jaz imam 25 cm - ampak to ni tako pomembno). Dno obložite z peki papirjem. Ko je pečena vam priporočam, da jo še pustite v modelu vsaj cca. 30 minut. Nato jo zvrnite na pladenj in na vrhu se pokažejo jabolka.

Priporočam, da uporabite bio kokosov sladkor, ki ga proizvaja Medex. Lahko seveda katerikoli, vendar je bolje če je iz nabora nerafiniranih sladkorjev. Zadosten izbor je že v kakšnem malo večjem Šparu.

 

  1. Vključite pečico na 170.
  2. Jabolka olupite in jih narežite na kocke velikosti cca. 1 cm (to omenjam zgolj za občutek, kar se tiče velikosti kosov - ne listati).
  3. Jajca in sladkor penasto stepite z električnim mešalnikom. Stepajte dokler se sladkor ne stopi. Nato dodajte moko in tudi to narahlo vmešajte. Dobili boste maso, ki je gosta približno kakor pravkar kuhan puding.
  4. Testo prelijte preko narezanih jabolk in dajte pečti.
  5. Pečemo 50 - 60 minut, odvisno od pečice. Mora se pa peči tako dolgo, da so tudi jabolka pečena.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.