Skutina torta z rozinami

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
50 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
8 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
1 kg
skuta
4 kos
jajca
250 g
sladkor
120 g
maslo
1 zavitek
pecilni prašek
60 g
rozine
6 žlica
pšenični zdrob
1 kos
limona
Skutina torta z rozinami

Skutina torta z rozinami je preprosta sladica, ki jo lahko pripravimo večkrat, če smo ljubitelji rozin. Ker je ravno iz skute, jo naredi osvežilno in sočno, kar imam pri sladicah zelo rada. Skutino torto z rozinami lahko pripravimo tudi za naše obiske, ali pa je sladica po odličen nedeljskem kosilu.

Recept za skutino torto z rozinami sem našla na kuharskem blogu Oblizni prste.

Nasvet:

  • maslo postavimo na sobno temperaturo in pustimo, da se zmehča
  • če niste ljubitelji rozin, dodajte suhe brusnice
  • kupite pasirano skuto
  • preden postrežemo, posujemo s sladkorjem v prahu
  1. Vklopimo pečico na 200 stopinj.
  2. Rozine namočimo v limonin sok.
  3. V posodi zamešamo jajca, dodamo sladkor, zmehčano maslo, pšenični zdrob in pecilni prašek.
  4. Postopoma dodajamo skuto.
  5. Na koncu primešamo rozine z limoninim sokom.
  6. Maso damo v namaščen pekač.
  7. Pečemo 20 minut, nato pa temperaturo zmanjšamo na 180 stopinj in pečemo še nadaljnjih 30 minut.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.