Skutni žepki

Čas priprave
40 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
15 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
100 g
sladkor v prahu
1 lonček
marelična marmelada
1 paketek
pecilni prašek
50 dkg
skuta, posneta in nepasirana
50 dkg
margarina
60 dkg
bela ostra moka
Skutni žepki

Na zabavi se skoraj vedno znajdejo na krožniku, vendar nisem še nikoli jedla tako dobrih skutnih žepkov kot jih naredi naša oma. Ker sem se odločila, da jih poskusim še sama narediti, sem prosila omo za recept in ugotovila, da ne samo da so dobri, tudi hitro so narejeni.

  1. Moko, pecilni prašek, margarini in skuto zgnetemo v testo in pustimo da testo počiva pol ure na hladnem.
  2. Testo razvaljamo (pazimo, da ni pretanko, naj bo debelo približno pol centimetra). S kozarcem naredimo kroge na katere damo žličko marmelade. Krog preložimo na polovico in z vilico pritiskamo ob robove kroga.
  3. Pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut oziroma dokler ne dobijo zlate barve. Še vroče povaljamo v sladkorju v prahu.

1 komentar

  1. Profilna slika odf Natalija Ajster
    Zadeve s skuto imam zelo rada. To definitivno poskusim!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.