Sladko zelje

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
50 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 glava
zelje
1 velika
čebula
2 zvrhana žlica
bela gladka moka
2 kocka
jušna osnova
1/2 dcl
rastlinsko olje
Sladko zelje

Zelje ne samo, da je zdravo, tudi dobro je. Če pomislimo kaj vse lahko naredimo z eno glavo zelja. Ne samo, da ga pripravimo kot solato ampak je ogromno jedi kamor ga lahko vključimo. In absolutno ga lahko vključimo bodisi zraven testenin ali pire krompirja in ga pripravimo kot sladko zelje.

Nikoli nisem iskala tega recepta na internetu, saj mi enostavno moja mama naredi najboljše sladko zelje kaj sem ga kdaj jedla in zato bom z vami delila njen recept. Pa poskusite, mogoče tudi vi potem ne boste izgubljali časa z iskanjem.

  1. Glavo zelja očistimo, razpolovimo in na tanko narežemo.
  2. Zelje poparimo (nanj vlijemo vrelo vodo) in pustimo nekaj časa v vodi. Medtem popražimo čebulo. Zelje odcedimo in damo v posodo s praženo čebulo.
  3. Zelje malo podušimo, dodamo dve jušni kocki in zalijemo z vodo. Zelje kuhamo približno 45 minut na zmernem ognju.
  4. Ko je zelje kuhano ga še malo zgostimo z moko. V 3 dcl vode dodamo dve zvrhani žlici moke, zmešamo da ni grudic in polijemo po zelju. Zmešamo in pustimo da se kuha še par minut.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.