Slivovi cmoki iz krompirjevega testa

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
6 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
50 g
margarina
20 kos
sliva
1 ščepec
sol
1 kos
jajce
20 žlica
moka
4 večji
krompir
4 žlica
krušne drobtine
Slivovi cmoki iz krompirjevega testa
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: slivovi_cmoki_iz_krompirjevega_testa not found

Slivovi cmoki iz krompirjevega testa- le kdo jih ne mara? Lahko so odlična sladica, malica, kosilo ali večerja. Najboljši so takoj sveže pripravljeni, seveda pa jih lahko shranimo - zamrznemo tudi za kasneje. 

Piko na i dobijo slivovi cmoki iz krompirjevega testa takrat, ko jih prelijemo s prepraženimi drobtinami.

Nasvet:

  • uporabimo manjše slive
  • če nimamo svežih sliv, lahko uporabimo slivovo marmelado
  • če so slive bolj kisle, jih povaljamo v sladkorju
  • v primeru, da želite slivove cmoke zamrzniti, jih zložene na pladenj položite v zamrzovalnik, kasneje pa jih predevajte v vrečke

 

  1. Krompir olupimo, razrežemo na majhne kocke in skuhamo v osoljeni vodi. Ko je kuhan ga pretlačimo (kot za pire), predevamo v večjo plastično posodo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
  2. Dodamo jajce, margarino, sol in moko (dejansko se lahko količina moke razlikuje - odvisno od teksture krompirja) ter zamesimo rahlo testo.
  3. Testo razvaljamo 0.5 cm debelo, razrežemo na kvadrate. Na vsakega položimo slivo in oblikujemo cmok.
  4. Cmoke kuhamo v osoljeni vodi 15 minut.
  5. V večji ponvi na maslu prepražimo drobtine do zlato-rjavega. Kuhane cmoke polagamo v ponev in jih enkrat obrnemo, da so drobtine vidne na obeh straneh.