Špinača, pire krompir in hrenovke

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 par
hrenovka
3 dl
voda
2 žlica
moka
2 žlica
olje
2 žlica
kisla smetana
1/2 dl
mleko
1 ščepec
muškatni orešček
2 čajna žlička
sol
350 g
špinača
4 večji
krompir
Špinača, pire krompir in hrenovke

Špinača, pire krompir in hrenovke - ja to je vsekakor kosilo moje mladosti! Ker mami zaradi službe ponavadi ni imela časa pripravljati ne vem kakšnega kosila, so bili špinača, pire krompir in hrenovke velikokrat naše kosilo. Ampak nič zato, jaz ga rada pojem še danes. Sploh pa sem vesela, ker ga ima rada tudi moja punčka. In ker je tako preprosto, ji ga z veseljem kdaj pripravim in seveda zraven pomagam pojesti. 

Špinačo pripravljam tako, kot jo je meni moja mami. Moram priznati, da tiste v šolski menzi nikoli nisem marala. Prav tako ne podobnih različic s česnom, ker česna ne maram. 

Naj bo danes špinača, pire krompir in hrenovke tudi vaše kosilo! Zagotovo se boste spomnili vaših otroških dni!

Nasvet:

  • ne uporabljajte zamrznjene špinače, ki je že pripravljena, začinjena (jaz vedno uporabljam špinačo od Naturete - hitro zamrznjeno oz. svežo špinačo z vrta v času sezone)
  • hrenovke lahko zamenjate tudi s kakšnim kosom kuhane govedine, mesnim sirom...

  1. Olupimo krompir, ga zrežemo na manjše kocke in kuhamo v osoljeni vodi približno 15 minut. Ko je kuhan ga pretlačimo in dodamo žlico kisle smetane.
  2. Na olju popražimo moko do svetlo rjave barve. Dodamo špinačo in dobro premešamo.
  3. Vse skupaj zalijemo z vodo in mlekom, solimo, počakamo da zavre in kuhamo 20 minut (če delamo s svežo špinačo, lahko tudi manj). Če je špinačna omaka pregosta, dodajte še vode.
  4. Med kuhanjem dodamo muškatni orešček. Ko je špinača kuhana dodamo še žlico kisle smetane in dobro premešamo.
  5. Hrenovke popečemo v ponvi, na malo olja.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.