Svinjski trakci v zelenjavni omaki

Čas priprave
70 minut
Čas kuhanja
60 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 ščepec
poper
1 čajna žlička
sol
1 čajna žlička
mleta sladka paprika
1 strok
česen
350 g
svinjska ribica
1 večji
korenček
5 kos
češnjev paradižnik
40 g
por
1 kos
čebula
1 žlica
olje
Svinjski trakci v zelenjavni omaki

Če imate v hladilniku veliko različne zelenjave, ki jo je treba čimprej porabiti so svinjski trakci v zelenjavni omaki odlična rešite. V to jed lahko resnično dodate kar želite, pa še vedno izpade odlična!

Zraven lahko naredite kakršnokoli prilogo. Od njokov, testenin, krompirja, riža, ajdove kaše... Res vse paše zraven - preizkušeno!

Svinjski trakci v zelenjavni omaki zahtevajo malo daljšo pripravo kar se tiče kuhanja mesa, ampak če jih naredite iz svinjske ribice oziroma res čistega mesa, je meso mehko tudi v manj kot eni uri.

Nasvet:

  • namesto svinjine lahko uporabite tudi piščanca (pazite, da pri tem skrajšate čas kuhanja)
  • dodate lahko še drugo zelenjavo bučke, papriko...
  • narežite res tanke trakce - tako bo meso prej mehko
  1. Najprej sesekljaj čebulo, naribaj korenček, paradižnik in por zreži na manjše koščke. Meso nareži na tanke trakce.
  2. Na olju najprej popraži čebulo, dodaj zelenjavo in meso ter praži tako dolgo, da se vse skupaj zmehča in malo obarva.
  3. Dodaj vodo (če je potrebno večkrat) in kuhaj tako dolgo, da se meso popolnoma zmehča in povre vsa voda.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.