Testenine s šampinjoni v smetanovi omaki

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
10 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
1 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
100 g
smetana za kuhanje
1 kos
sir topljeni
4 večji
šampinjon
1 manjša
čebula
1 čajna žlička
sol
2 pest
testenine
1 ščepec
muškatni orešček
Testenine s šampinjoni v smetanovi omaki
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: testenine_s_sampinjoni_v_smetanovi_omaki not found

Testenine s šampinjoni v smetanovi omaki je resnično enostavno pripraviti. Še najboljše pa je, da je to kosilo, ki ga je mogoče narediti v samo 20 minutah. Če slučajno v hladilniku in shrambi nimamo vseh sestavin za pripravo, pa lahko kakšno kar izpustimo ali pa dodamo drugo. Preverjeno, da bo kosilo še vedno super!

Največkrat si testenine s šampinjoni v smetanovi omaki pripravim takrat, ko jem sama, ker se mi samo za en obrok oziroma za eno osebo, kaj drugega niti ne ljubi kuhati. Ali pa jih kdaj pripravim svoji boljši polovici, ki te testenine naravnost obožuje.

Nasvet:

  • namesto testenin lahko postrežete njoke, pire krompir
  • šampinjone lahko zamenjate z drugimi gobami - v času sezone so odlična zamenjava jurčki

  1. V večji količini slane vode skuhamo testenine po navodilih, ki so na vrečki.
  2. Med tem, ko se testenine kuhajo na olju prepražimo sesekljano čebulo do zlato rumene barve.
  3. Dodamo šampinjone in pražimo tako dolgo, da se ti lepo zapečejo (2-3 minute).
  4. Dodamo topljeni sirček, smetano za kuhanje, sol, muškatni orešček in kuhamo tako dolgo, da se sirček stopi.
  5. Testenine odcedimo in dodamo k omaki ter dobro premešamo.
  6. Serviramo na krožnik in po vrhu naribamo sir ali posujemo nasekljan peteršilj.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.