Testenine z zelenjavno omako

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
2 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
1 čajna žlička
sol
1 kos
rdeča paprika
1 kos
korenček
2 kos
paradižnik
1 kos
bučka
1 kos
čebula
1 žlica
olje
250 g
makaroni
1 dl
voda
1 čajna žlička
mleta sladka paprika
1 strok
česen
Testenine z zelenjavno omako

Priznam, sem velika ljubiteljica testenin, takšnih in drugačnih. Zelo rada jih pripravljam, še raje jem :)

Testenine z zelenjavno omako so redno na našem jedilniku. No ne vsak dan, ampak enkrat na dva tedna pa skoraj sigurno. Primerne so tudi kot predjed ali večerja.

Če imate doma kakšnega malega nadobudneža, pa jih lahko brez slabe vesti pripravite tudi njemu. Naša najmlajša testenine z zelenjavno omako preprosto obožuje.

V času, ko imamo vso to zelenjavo doma (imam srečo, da imamo zelo velik vrt), pa skuham kar večjo količino zelenjavne omake. Nekaj jo dam v steklene kozarčke, nekaj zamrznem in porabim, pozimi.

Nasvet:

  • v omako lahko dodate por, jajčevce
  • če nimate svežega paradižnika, uporabite paradižnikovo mezgo
  • omako lahko dodate tudi k mesnim jedem za boljši okus (bolonjska omaka, golaž, čufti...)
  1. Testenine skuhamo po navodilih na vrečki.
  2. Na čebuli prepražimo vso zelenjavo (zrezano na manjše koščke). Zalijemo z 1dl vode in kuhamo 15 minut.
  3. Vmes solimo po okusu, lahko tudi popramo in dodamo mleto papriko.
  4. Ko voda izhlapi je omaka gotova. Če želite jo lahko spasirate s paličnim mešalnikom. Po vrhu posujemo z naribanim sirom ali parmezanom.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.