Čokoladne kocke

Čas priprave
90 minut
Čas kuhanja
12 minut
Zahtevnost
srednje
Porcije
10 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
200 g
čokolada za kuhanje, bela
1 vrečka
želatina
250 g
mascarpone
250 ml
sladka smetana za stepanje
350 g
čokolada za kuhanje, mlečna
1 dl
mleko, 3.5 %
1 čajna žlička
pecilni prašek
5 žlica
sončnično olje
5 žlica
voda
1 žlica
kakav
2 žlica
čokolada v prahu
5 žlica
bela pšenična moka
5 žlica
sladkor beli kristalni
5 velika
jajca
Čokoladne kocke

Recept za čokoladne kocke sem si sposodila na Kulinariki od avtorice Jade (recept: trojne čokoladne kocke). Res so odlične, zato sem morala recept deliti tudi v naši Kuhni z vami. Čeprav jih delam malenkost drugače, je postopek enak. In ja vedno uspejo in hitro jih zmanjka. Čokoladne kocke so do zdaj še vedno požele velik uspeh in zanimanje pri ljudeh, ki so jih poskusili.

Zato vem, da ne boste razočarani, če čokoladne kocke pripravite tudi vi!

Nasvet:

  • pri želatini upoštevajte navodila, ki so na vrečki
  • pecivo vsaj pol ure preden ga boste rezali, postavite na sobno temperaturo, da se zgornja bela čokolada malo omehča in tako ne bo pokala
  • še boljše je, da čokoladne kocke režete s toplim nožem
  1. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem, oljem, vodo in presejano moko (5 zvrhanih žlic) s pecilnim praškom, kakavom in čokolado v prahu. Pečemo v pekaču velikosti 20x30 cm pri 180 stopinjah, približno 12 minut.
  2. Pečeno testo prelijemo s 1/2 dl mleka in pustimo, da se ohladi.
  3. Čokolado skupaj s tremi žlicami olja raztopimo nad vodno kopeljo in ohladimo do mlačnega.
  4. Želatino namočimo v par žlicah vode in raztopimo. Smetano stepemo ne čisto do trdega. Dodamo mascarpone in na hitro premešamo. Potem v curku zlivamo notri želatino. Hitro premešamo. Ne mešamo predolgo, da se smetana ne sesiri. Počasi prilivamo ohlajeno čokolado in zmešamo (mešamo z mešalnikom).
  5. Kremo namažemo na ohlajeni biskvit in jo damo za 1 uro v hladilnik.
  6. Raztopimo 200 g bele čokolade z dvema žlicama olja, da dobimo lep, tekoč obliv. Malo počakamo in nekajkrat premešemo, da se ohladi do mlačnega.
  7. Prelijemo pecivo in ohladimo.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.