Vanilijeva krema

Čas priprave
5 minut
Čas kuhanja
15 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
150 ml
sladka smetana
350 ml
mleko
3 kos
rumenjak
100 g
sladkor
60 g
škrob
3 čajna žlička
ekstrakt vanilije
Vanilijeva krema

Vanilijeva krema je nepogrešljiva pri pripravi sladic. Kombiniramo jo lahko skoraj povsod.

Če ne drugega, jo lahko prelijemo po navadnem biskvitu in že dobimo super sladico. Paziti moramo samo pri teksturi, saj morajo biti sestavine dobro razmešane, da ne občutimo neprijetnih grudic v kremi.

Ta vanilijeva krema, je malo bolj tekoča, zato ni primerna za brizganje npr. na mafine ali okraševanje, kjer bi se morala krema čisto strditi.

Lahko pa jo jeste kar tako, na žlico namesto pudinga.

Nasvet:

  • pri pripravi vanilijeve kreme uporabljajte polnomastno mleko

 

  1. Posebej zmešamo rumenjake s 50 ml mleka in škrobom.
  2. Preostalo mleko, sladko smetano in sladkor počasi segrevamo tako dolgo, da se sladkor raztopi.
  3. Ko zavre, dodamo mešanico rumenjakov, mleka in škroba. Kuhamo tako dolgo, da se krema zgosti. Ves čas mešamo (z metlico za stepanje).
  4. Ko se krema ohladi do mlačnega, vmešamo še vanilijev ekstrakt.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.