Veganska jota s korenčkom in kurkumo

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
20 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
4 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
500 g
kislo zelje
6 veliki
krompir
250 g
rjavi fižol
1 veliki
korenček
2 strok
česen
1 manjša
čebula
1 po okusu
peteršilj
1 po okusu
sol
1 po okusu
kurkuma
3 dcl
zelenjavna jušna osnova
Veganska jota s korenčkom in kurkumo

Vsi poznamo jed - joto, katero ljudje kar radi jemo. Ker pač sam ne jem mesa, je jota, ki sem jo pripravil brez mesa in lahko vam povem, da je super okusna jed. Ker sam zelo rad eksperimentiram pri kuhanju sem dodal joti, na drobno nariban korenček, ki je s pomočjo začimbe kurkuma naredil joti res božanski okus. To je zelo enostaven recept, ki je hkrati zdrav in cenovno ugoden.

Če še ne poznate začimbe kurkuma oz. je ne uporabljate pri kuhanju, bi vam priporočal, da si preberete na spletu kako koristna začimba je to.

  1. Skuhajte fižol (če nimate svežega fižola, lahko uporabite fižol iz konzerve).
  2. Krompir olupite, narežite na majhne kocke in skuhajte v vodi.
  3. Naredite 3 dcl zelenjavne jušne osnove.
  4. Večji korenček naribajte na drobno.
  5. Na olju prepražite na drobno narezano čebulo, na drobno sesekljana 2 štroka česna, nato dodajte fižol in ga malo popražite. Po tem dodajte kislo zelje in zalijte s pol zelenjavne jušne osnove in 10 minut kuhajte na majhnem ognju.
  6. Nato dodajte kuhan krompir skupaj z vodo v posodo s kislim zeljem in vse skupaj premešajte ter kuhajte še 5 minut.
  7. Potem dodajte na drobno nariban korenček in vse skupaj zmešajte ter kuhajte še kakšno minuto ali dve.
  8. Na koncu dodajte začimbe in sicer po okusu sol, kurkumo in peteršilj.
  9. Kuhajte še minuto ali dve in veganska jota je pripravljena za serviranje.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.