Višnjeva pita s pšeničnim zdrobom

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
45 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
8 oseb
Obrok
Sladica
Skuhal
Datum objave
450 g
višnja
4 kos
jajca
1 ščepec
sol
7 žlica
sladkor
1 zavitek
vanilijev sladkor
180 g
kisla smetana
12 žlica
pšenični zdrob
6 žlica
olje
Višnjeva pita s pšeničnim zdrobom

Višnjeva pita s pšeničnim zdrobom lahko pripravimo iz svežih ali zamrznjenih višenj. Sladice, ki jim višnje dodajo malenkost kiselkast priokus so mi všeč, zato sem bila nad najdenim receptom čisto navdušena. Pito sem pripravila za moje domače, s katero smo se sladkali po sobotnem kosilu. 

Recept za višnjevo pito s pšeničnim zdrobom sem našla na kuharskem blogu Oblizni prste.

Nasvet:

  • potrebujemo pekač premera 27 cm
  • uporabimo sveže ali zamrznjene višnje
  • ko postrežemo, lahko dodamo še malo kristalnega sladkorja
  1. Ločimo beljake od rumenjakov.
  2. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg.
  3. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter močno stepemo, da nastane penasta krema.
  4. Dodamo kislo smetano in dobro premešamo.
  5. Dodamo pšenični zdrob in olje ter dobro premešamo.
  6. Z metlico narahlo primešamo sneg.
  7. Maso prelijemo v namaščen pekač za pite.
  8. Pečemo 5 minut na 180 stopinj.
  9. Pekač vzamemo ven in po testu razdelimo višnje. Po višnjah posujemo malo sladkorja.
  10. Pekač potisnemo nazaj v pečico in pečemo nadaljnjih 40 minut.

Bodi prvi in pusti svoj komentar!

Biti moraš prijavljen/a, če želiš oddati komentar.