Zajčji paprikaš

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
90 minut
Zahtevnost
mala mal'ca
Porcije
6 oseb
Obrok
Kosilo
Skuhal
Datum objave
2 žlica
mleta sladka paprika
1 lonček
kisla smetana
4 žlica
paradižnikova mezga
1 kg
zajec
2 veliki
čebula
2 kos
korenček
1 kos
bučka
Zajčji paprikaš

Tokrat sem pripravljala zajčji paprikaš. Meni osebno je veliko boljši kot tisti s piščančjim mesom. Je pa res, da tega z zajcem, ne pripravljam prav pogosto, ker zajčje meso ni vedno na razpolago. Drugače pa je postopek priprave popolnoma enak, ne glede na to katero meso uporabimo. Upoštevati je potrebno samo to, da se zajec vseeno pripravlja malo dlje. Seveda pa je čas priprave odvisen tudi od tega kako staro je meso.

Zajčji paprikaš lahko postrežemo s pire krompirjem, kruhovimi cmoki, njoki, širokimi rezanci ali katerimi drugimi testeninami. Vse paše zraven :)

Nasvet:

  • namesto kisle smetane lahko uporabite smetano za kuhanje
  • zajčje meso lahko zamenjate s piščančjim
  • pripravljeno jed lahko shranite v zamrzovalniku
  1. Na olju popražimo čebulo, drobno narezan korenček in bučko. Dodamo narezanega zajca in pražimo še toliko časa, da se meso lepo obarva. Nato ga zalijemo z vodo.
  2. Vse skupaj kuhamo dobro uro oz. tako dolgo, da je meso mehko. Med tem, ko se meso kuha, dodamo sol in poper po okusu.
  3. Ko je meso mehko počakamo, da izhlapi odvečna voda. Dodamo paradižnikovo mezgo, mleto papriko in kislo smetano in dobro premešamo. Če se nam zdi vse skupaj pregosto, dodamo še malo vode.