Recepti za mafine

recepti-za-mafine

Recepti za mafine preplavljajo internet. Sedaj jih lahko dobimo praktično na vsakem koraku. Še vedno so popularni, še vedno so in. Zakaj? Ker so najbolj preprosta sladica, ki jo lahko pripravimo. Mafini so prikupni majhni kolački, s katerimi razveselimo tako najmlajše in mlade po srcu. Pripravimo jih hitro in enostavno, načinov in okusov pa je nešteto.

Je že res, da nas beseda mafini takoj asocira na sladke kolačke, a temu ni nujno tako. Poznamo tudi slane mafine, kjer lahko tako kot pri sladkih, tudi tu eksperimentiramo z nadevi, okusi, ... Ob tej priložnosti naj omenimo, da obstajata dve vrsti mafinov z dvema velikima razlikama - angleški in ameriški. Angleški mafin je ploščat in pripravljen iz kvasa, medtem, ko so ameriški oziroma ti, ki jih ponavadi pečemo sami doma, pripravljeni v pekaču za mafine in vsebujejo pecilni prašek oz. sodo bikarbono.

Če se nahajamo v hotelu ali nekje, kjer strežejo zajtrk, so ponavadi na voljo tudi mafini, saj so znani, da se jih običajno je za zajtrk, skupaj s kavo. A lahko jih pripravimo kar tako. Mogoče za kakšno praznovanje, ali pa kot posladek prijateljem, ki so nas prišli obiskat.

Nekaj osnovnih nasvetov pri pripravi mafinov, za katere boste precej hvaležni :)

  • mokre sestavine vedno primešamo k suhim
  • če nam zmanjka mase in je kakšna luknjica v pekaču, jo natočimo z vodo, saj preprečimo, da bi se pekač zažgal
  • nikoli ne pretiravamo z mešanjem mase, saj bodo postali trdi in suhi
  • maso napolnimo v pekač cca 2/3, saj med peko narastejo

Zaključimo lahko, da je priprava mafinov zares enostavna in jih lahko pečemo skupaj z našimi malčki.

Za recepte mafinov, ki smo jih že pripravili, pobrskaj po Kuhni!

Želiš navdušiti goste in razbiti rutino? Pripravi mafine tudi ti. Ne pozabi z nami deliti slastnega recepta!

Oznake: ,
Kategorije: Iz domače kuhinje