Sejem čokolade Čokoljana v Ljubljani | Oktober 2015

Sejem čokolade Čokoljana v Ljubljani

Kdaj? Sobota, 12. oktober 2015
Kje? Pogačarjev trg, Ljubljana

--

Čokoholik, si tudi ti letos obiskal najbolj čokoladen dan v letu? Le kdo ne mara čokolade? Če si velik ljubitelj čokolade, potem je obisk tega dogodka zate obvezen. Čokoljana se je letos odvijala že tretjič in tale sladka razvada je poskrbela, da se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani trlo sladkosnedov.

Sejem čokolade Čokoljana v Ljubljani | Lonček eraclea čokolade

Sejem čokolade Čokoljana v Ljubljani | Eraclea vroče čokolade

Jaz se vedno ustavim pri Eraclea stojnici, ki ponuja več kot odlično vročo čokolado. Čokoladni proizvodi so v prvi vrsti namenjeni gostincem, vendar si lahko na strani http://www.24store.si/ tudi zase nabereš paketke vročih napitkov, ob katerih boš užival. Lani sva kupila škatlo bele in mlečne vroče čokolade, s katero se razvajava v zimskih dneh. Kateri okus pa ti izbereš?

Prepričana sem, da ste že slišali za Čokoladnico Cukerček, ki ni znana samo po božanskemu okusu čokolade iz Latinske Amerike, temveč tudi po odličnih praženih mandljih, ki v hladnejših dnevih poskrbijo, da nas na sprehodu ob Ljubljanici spremljajo s svojim vonjem in nas grejejo v roke. Pa Rajska ptica, Čokoladni atelje Dobnik, ki ponuja temno čokolado z zelišči, likerji in žganjem. Ste že okusili praline blagovne znamke Lucifer Chocolate?

Sejem čokolade Čokoljana v Ljubljani | Čokoladnica Berryshka

Pa se ni prodajala samo čokolada, poskusiti je bilo možno pite, pa likerje, med drugimi tudi Berryshka, ki prihaja iz Dolenjske. Čokoladne specialitete so predstavite podjetja z bogato tradicijo, kot je Gorenjka, ki razvaja že preko 90 let, ko so v samostanu trapistov zagnali prva stroja za proizvodnjo čokolade.

Sejem čokolade Čokoljana v Ljubljani | Okusi Slovenije

Ob čokoladi z zlatimi lističi, čokoladnimi torticami, presnimi dobrotami, kakavovih lizik so se odvijale tudi delavnice, tako za mlajše kot starejše. Potekala je tudi nagradna igra, z dražbo pa so se zbirala sredstva za Zvezo prijateljev mladine - Moste.

Še prijetna misel za na konec in z mislimi na čokolado tudi v prihodnjemu letu - Vse, kar potrebujemo, je ljubezen. Ampak malo čokolade od časa do časa tudi ne škodi!

Ne pozabi, sejem čokolade Čokoljana v Ljubljani, na Pogačarjevem trgu. Se vidimo naslednje leto?