Sladice v kozarčkih

sladice v kozarčkih

Sladice v kozarčkih imamo vsi radi, le priznati si moramo. Če pomislim na čas otroštva in odraščanja, ne pomnim, da bi jedla kaj sladkega v kozarčku razen sadne kupe. Pa ti? Sedaj pa v kozarčku postrežejo še jabolčni študelj. In prav je tako. S časom naprej ne gre samo tehnologija, ampak tudi napredek v kulinariki.

Sladice v kozarčkih so prikupne, delež sladice pa pripravljen ravno v količini, ki je potrebna.

Kaj je potrebno vedeti pred pripravo sladice v kozarčku? Praktično nič zakonsko določenega. :) Pripravimo si čiste kozarčke, lahko so tudi skodelice raznih velikosti in oblik, paziti moramo le, da v količini ne pretiravamo. Ponavadi sladice v kozarčku ne delamo z namenom, da bi jih pojedli veliko število, v takšni sladici moramo uživati.

Sladico v kozarčku največkrat pripravljam takrat, kadar nimam volje po peki, mogoče pa tudi nimam vseh potrebnih sestavin za kakšno tortico ali kolaček. Poleti so takšne sladice še najbolj zaželjene. Vbistvu niti ni tako pomembno, kaj bomo pripravili, saj tukaj lahko na plan pride naša domišljija. V kozarčku lahko pripravimo tako sladoled kot puding, strjenko ali sadne sladice.

Za recepte sladic, ki smo jih že pripravili, pobrskaj po Kuhni!

Želiš navdušiti goste in razbiti rutino? Pripravi sladico v kozarčku še ti. Ne pozabi z nami deliti slastnega recepta!

Kategorije: Iz domače kuhinje