Teden restavracij na Dvoru Jezeršek, Cerklje na Gorenjskem | Oktober 2015

Hišne testenine z dimljeno skuto in suhim sadjem na bučnem raguju z vloženimi jabolki

Te zanima, katere restavracije sem še obiskala v času tedna restavracij? Pofirbcaj tu!

--

S prijatelji smo uskladili urnike in se odpravili na petkovo večerjo v Cerklje na Gorenjsko "okusiti Slovenijo", saj pravijo, da je Jezerškova ponudba usmerjena k predstavljanju slovenske kulinarike na sodoben in prefinjen način. Da bom prepričana, da sodi med boljše gostilne in restavracije v Sloveniji, se bom morala iti še enkrat prepričati, saj sem bila nad prvim obiskom resnično razočarana. Dvora nisem obiskala prvič, udeležila sem se njihove akademije, prav tako pa na Odprti kuhni vedno stojim v vrsti in z iskricami v očeh pridno čakam na jezerškov šmorn. Da sem domov vseeno odšla z nasmeškom na obrazu je poskrbela sladica, čokoladni souffle z vročimi jagodami, ki je bila sicer za doplačilo, ampak moj želodec je napolnila s sladkobno energijo.

  • Vroče okrepčilo: Zelenina juha z ocvrtim žajbljem, rjavim maslom in rženo skorjico
    Juha iz zelene, tako preprosta, a žal tako brez okusa. Ni ji pomagala niti sol niti kruhovi krokanti.
  • Topel brezmesni uvod: Tatar rumene kolerabe s fižolovim pirejem in krompirjevim čipsom
    Nekaj predjedi mi je uspelo zaužiti, a s pogledi smo si dali vedeti, da je čas že za naslednji hod.
  • Toplo brezmesno nadaljevanje: Hišne testenine z dimljeno skuto in suhim sadjem na bučnem raguju z vloženimi jabolki
    Zafuštrane štruklje, cmoke, kakorkoli že smo si ponujali med sabo, saj niso bili všeč nobenemu. Sladkast okus, ki po mnenju natakarja to sploh ni bil, se ni ujemal z bučnim ragujem. Z glavno jedjo smo ekspresno zaključili in želela sem si, da mi čimprej ponudi sladico.

Teden restavracij na Dvoru Jezeršek, Cerklje na Gorenjskem | JuhicaTeden restavracij na Dvoru Jezeršek, Cerklje na Gorenjskem | PredjedTeden restavracij na Dvoru Jezeršek, Cerklje na Gorenjskem | Glavna jedTeden restavracij na Dvoru Jezeršek, Cerklje na Gorenjskem | Sladica