Teden restavracij v Centru kulinarike in turizma KULT316 | Marec 2016

Prva restavracija v tem Tednu restavracij se je zelo izkazala. Kult316 je v Šentvidu lociran turistično/kulinarično/izobraževalni objekt, kjer študenti in dijaki gostinsko-turističnih smeri preizkušajo svoje veščine na čisto pravih gostih. Sama bom rekla samoBravo KULT316​, kapo dol, postrežba je bila brez napake! Obiskala sem že veliko restavracij in do sedaj je bila tukaj postrežba najbolj na nivoju (in stregli so naju študentje/dijaki) - vse se je delalo v belih rokavičkah in vsi so bili zelo prijazni in ustrežljivi, seveda pa je bila tudi hrana super. Glavna jed je bila odlična! Prav tako sladica, ki je imela zanimivo kombinacijo okusov, ki so se zelo dobro dopolnjevali! Ambient je sproščen, in vsi študentje, dijaki in zaposleni so zelo dobro podučeni kako zadovoljiti gosta - dobro so jih naučili, mislim, da bi se lahko ogromno ljudi v kulinarični in turistični industriji zgledovalo po njih.

Namesto penine za dobrodošlico, sem se sama raje odločila za rose s kmetije Slavček. Že tako sem ljubitelj rose in rdečih vin, in ko mi je natakar povedal, da je ta rose narejen iz mojega najljubšega vina - terana, sem bila takoj za.
  • Pozdrav iz kuhinje: Ker sama nisem ljubitelj peteršilja mi namaz iz njega z rdečim poprom ni bil preveč všeč, je bil pa domač kruh, ki ga pečejo sami toliko boljši.
  • Predjed: Postrv na tri načine (namaz dimljene postrvi, poširana postrv in v kisu marinirana postrv) s cvetačnim pirejem, surovo cvetačo, mlado solato, kandirano limonino lupino, tekočim hibiskusovim želejem in limoninim oljčnim oljem. Predjed je poskrbela za zanimivo mešanico okusev, ki je sicer nisem vajena ampak je bila super. Vse se je odlično dopolnjevalo eno z drugim.
  • Glavna jed: Res perfektno pečen telečji hrbet ovit v belo slanino, bučni ravioli z nadevom kranjske klobase, krema pečenega korenja z lešniki, sotirano mlado korenje in telečja omaka. Kult316 je znan po tem, da rad meša domače z novim. Že pri tej jedi se vidi pridih slovenske kuhinje ampak na drugačen, nov način - npr. bučni ravioli s kranjsko klobaso so bili idealna mešanica obojega. 
  • Sladica: Sorbet karameliziranih jabolk, kompot rabarbare in paradižnika, mandljev piškot s kardamomom. Tukaj se pa resnično vidi, da je paradižnik sadje in ne zelenjava! Prav ne morem verjeti kako super sta se dopolnjevala rabarbara in paradižnik in na splošno je škoda, da rabarbare tako malo uporabljamo v vsakdanjem življenju (vsaj jaz), saj ima veliko zdravilnih namenov in je zelo okusna. Za piko na i pa je sorbet karameliziranih jabolk poskrbel da sva se osvežili po izjemnem obedu in z lepimi spomini odšli domov.
Center kulinarike in turizma KULT316, še se bomo srečali!
IMG_3609IMG_3610
IMG_3611IMG_3612IMG_3613

3 komentarjev