Teden restavracij v Gostilni Šempeter, Bistrica ob Sotli | Oktober 2015

Orehovi štruklji na kostanju in bezgova meringa

Te zanima, katere restavracije sem še obiskala v času tedna restavracij? Pofirbcaj tu!

--

Prejela sva povabilo prijateljev iz domačega kraja, ker sva ju midva v marčevskem tednu peljala v eno boljših Ljubljanskih restavracij. Povabilo sva z veseljem sprejela, po predhodnem pregledu menijev je som premagal jagenjčka. Gostilna Šempeter je prava slovenska gostilna. Osebno sem jo že obiskala nekaj let nazaj skupaj s starši v času nedeljskega kosila. Nič posebnega se mi ni zdelo, šnicl kot po domače pravimo zrezku in tenstan krompir, skleda solate, pred tem pa domača goveja juhica. Priznam, nekaj skeptike sem ob povabilu občutila. In zgodilo se je ravno obratno. Večerja je bila odlična, nad pričakovanji. Topel pozdrav ter prijeten ambient. V ozadju je bilo zaznati čeblanje ljudi z lokalnim naglasom, kateremu se vedno nasmehnem. Natakar, ki je skrbel za nas, je prav tako v narečju predstavil menu, pred tem pa ponudil še domače borovničke. Ponudil in predstavil je vinsko spremljavo, vendar smo se vsi odločili za kozarček ob celotni večerji.

 • Pozdrav iz kuhinje
  Kolikor sem si zapomnila in občutila, je šlo za nekaj podobnega kremnemu siru mešanemu z bučnim oljem, postrežen pa je bil zraven popečenih toastov, prelitih z bučnim oljem. Zelo domiselna ideja, če bom kdaj kaj podobnega pripravljala tudi doma.
 • Polnozrnata polenta s skutnico, češnjevcem in zbrincem
  Pri poletni resnično nimaš kaj falit, vendar mešanica skutnice - ki jo je natakar opisal kot nekaj kisle smetane dodane k skuti - in češnjevca je bila pika na i.
 • File soma na grahovem pireju s cvetovi brokolija in cvetače
  Po odlični predjedi in požirku odličnega belega vina lokalnega vinarja je sledila glavna jed. Lepo pečen file soma in ravno prav pečena kožica, da je bila všeč tudi meni, je bil skupaj z grahom pravi užitek na moje brbončice.
 • Orehovi štruklji na kostanju in bezgova meringa
  Zelo dolgo je že tega, odkar sem nazadnje uživala ob tako dobrih štrukljih, če gre pa za sladke sem pa itak takoj za. Ti so bili v kombinaciji s kostanjem odlični. Ker pa sem bila po treh hodih že precej sita, sem še komaj našla nekaj prostora v želodcu za tri štruklje, zato oceno 4, saj je šlo za kar velik zalogaj.

Teden restavracij v Gostilni Šampeter, Bistrica ob Sotli | Polnozrnata polenta s skutnico, češnjevcem in zbrincemTeden restavracij v Gostilni Šampeter, Bistrica ob Sotli | File soma na grahovem pireju s cvetovi brokolija in cvetačeTeden restavracij v Gostilni Šampeter, Bistrica ob Sotli | Orehovi štruklji na kostanju in bezgova meringa

1 komentar