Teden restavracij v Hiši kulinarike Manna, Ljubljana | Oktober 2015

Aspik v modri frankinji marinirane hobotnice, terina morskega lista v koprovem ovoju, granita lososa

Te zanima, katere restavracije sem še obiskala v času tedna restavracij? Pofirbcaj tu!

--

V Manni se vedno dobro je. Mislim, da je to pravi rek, ki se drži te restavracije tik ob Gradaščici pri trnovski cerkvi. Prvič sva to restavracijo obiskala nekje dve leti nazaj v času nedeljskega kosila pa tudi po priporočilu najinega prijatelja. Domov sva odšla sita in z nasmeškom na obrazu, saj je bilo vse več kot odlično. Tako hrana kot osebje, ki zna odgovoriti na vsa vprašanja tako o pripravi kot o sami jedi, hkrati pa je vedno na voljo, a na všečen nevsiljiv način. In tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj sva to restavracijo sedaj obiskala že petič. Gre za restavracijo, ki sicer nikoli ni med top izbranimi restavracijami, ki jih obiščeva v tem času, je pa takšne vrste restavracije, v katero se vedno znova rada vračava. In če je niste uspeli obiskati v tednu restavracij, priporočava, da si vzamete čas za nedeljsko pozno kosilo in poskusite njihov degustacijski ribji meni. Vedno znova poudarjam, da bi njihove paštete in ostale namaze lahko jedla do onemoglosti.

 • Pozdrav iz kuhinje: Škampov mousse na črni polenti
  Kaviar na vrhu tega prelepega pozdrava. Odlična kombinacija z njihovim domačim kruhkom.
 • Aspik v modri frankinji marinirane hobotnice, terina morskega lista v koprovem ovoju, granita lososa
  Ob kozarcu meni najljubšega roseja hiše Batič je bila hladna predjed odlična. Hobotnica, ki jo imam že tako rada, je bila zelo okusna. Prav tako terina, ker v Manni pa to res obvladajo.
 • Domač raviol z dimljeno postrvijo, krema muškatne in hokaido buče, pena bučnih semen, koruzni kreker
  Pripravljena na toplo predjed, ki je s svojo zapeljivo barvo vabila na okušanje. Jesenski okusi z dodatkom postrvi je pričarala čudovito kombinacijo.
 • File ombrine na žaru, Ghee maslo, tartufi, grahova krema ter ričota z jurčki, piro in kamutom
  Kljub lepi kompoziciji vseh sodelujočih elementov krožnika, pa tudi dobra grahova krema ni mogla premagati slabega okusa ribe. Tako riba kot tudi ričota mi ni sedla, saj se ne navdušujem nad ješprenjem.

Teden restavracij v Hiši kulinarike Manna Ljubljana | Škampov mousse na črni polentiTeden restavracij v Hiši kulinarike Manna Ljubljana | Aspik v modri frankinji marinirane hobotnice, terina morskega lista v koprovem ovoju, granita lososaTeden restavracij v Hiši kulinarike Manna Ljubljana | Domač raviol z dimljeno postrvijo, krema muškatne in hokaido buče, pena bučnih semen, koruzni krekerTeden restavracij v Hiši kulinarike Manna Ljubljana | File ombrine na žaru, Ghee maslo, tartufi, grahova krema ter ričota z jurčki, piro in kamutom

1 komentar