Teden restavracij v Maxim restavraciji, Ljubljana | Oktober 2015

Piščančja prsa supreme, ocvrta piščančja pralina, topinambur pire, čebulni njoki ter madeira omaka

Te zanima, katere restavracije sem še obiskala v času tedna restavracij? Pofirbcaj tu!

--

Maxim mi je znana kot restavracija, znana po visokih cenah in srečanjih politične smetane. Gre za prefinjeno restavracijo, kjer se občasno s klavirjem v začetku restavracije poigra pianist, a ne gre za moteč element, ravno nasprotno. Vibracijam, ki jih občutiš v restavraciji glasba prav prijetno sede. O Maximu sva že slišala, povečini pohvale. In sva se odločila za obisk.

  • Mehko kuhano jajce s špinačo, krompirjevo espumo, drobljencem pancete in tartufi peno
    Predjed je s svojo mehkobo in mamljivimi aromami prijetno božala brbončice in že na začetku sem vedela, da bo to odlično kosilo. Kozarec savignona pa je bil dobra družba.
  • Piščančja prsa supreme pripravljena 'sous vide', ocvrta piščančja pralina, topinambur pire, čebulni njoki ter madeira omaka
    Mehkoba prs s čebulnimi njoki je dajal preprost, a hkrati poln okus. Kljub temu pa je piščanec na krožniku količinsko premagal in je bil zame obrok prevelik, saj je prsam delala družbo tudi ocvrta pralina, ki je bila že tako nasitna.
  • Bela čokoladna mousse tortica s čokoladnim drobljencem, vanilijevo espumo in višnjevim sorbetom
    Izvirnost, kakovost in usklajenost okusov opiše eno najboljših sladic, kar sem jih poskusila.

Teden restavracij v Maxim restavraciji Ljubljana | Mehko kuhano jajce s špinačo, krompirjevo espumo, drobljencem pancete in tartufi penoTeden restavracij v Maxim restavraciji, Ljubljana | Piščančja prsa supreme, ocvrta piščančja pralina, topinambur pire, čebulni njoki ter madeira omakaTeden restavracij v Maxim restavraciji, Ljubljana | Bela čokoladna mousse tortica s čokoladnim drobljencem, vanilijevo espumo in višnjevim sorbetom

1 komentar