Teden restavracij v Restavraciji 1906, Bled | Oktober 2015

Pozdrav iz kuhinje - Popečena račja prsa in pire rumenega korenčka

Te zanima, katere restavracije sem še obiskala v času tedna restavracij? Pofirbcaj tu!

--

Prijazno in ustrežljivo osebje, prijeten ambient in čudovit razgled na pravljično Blejsko jezero. Restavracija je del Hotela Triglav na Bledu in stoji na hribu, ki daje pogled na okoliške višave in zaljubljene pare, ki uživajo v vožnji s pletno. V tej restavraciji sem lani na sončno nedeljsko popoldne doživela resnično najboljši kulinarični užitek v naši preljubi deželi. Zato sem letos pričakovala ogromno, iskreno rečeno - največ od vseh obiskujočih restavracij. Ponovno navdušena nad osebjem, ki zna ustreči z nasmeškom, ponudi prijazno pomoč pri okusih vina. Še kakšno šalo za sproščeno vzdušje in lahko pričnemo s hrano. Odločila sva se, da kombinirava menije, zato sem jaz vzela mesnega, saj sem si želela poskusiti jagenjčkov ragu.

 • Pozdrav iz kuhinje: Popečena račja prsa in pire rumenega korenčka
  Domač kruh in najboljše bučno olje za pomakati, kar sem ga kdaj užila. In kombinacija račjih prs s pirejem korenčka je ena boljših predjedi, kar sem jih zaužila.
 • Jagenjčkov ragu z rumeno polento, popečeni jurčki
  Lahko povem samo to, da bi tega raguja lahko pojedla ves lonec. Resnično kapo dol kuharju za slastno toplo predjed.
 • Hrbet muflona s poprovo skorjico, slivova omaka, gratinirana krompirjeva tortica
  Že ob naročilu mesnega menija mi je bilo jasno, kaj bo za glavno jed. Muflon je namreč vrsta divje ovce in kaj takega še nisem poskusila, zato me je bilo kar malo strah. Krožnik ličen, slivove omake je bilo premalo, saj je bila resnično odlična. Muflona kot omenjeno še nisem poskusila in moram napisati, da ga verjetno tudi ne bom več, ker mi okus resnično ni sedel.
 • Kostanjev mousse z mlečno čokolado, bučni sladoled
  Resnično sem si želela dobro sladico, saj sem bila nad lansko prenavdušena (je to sploh beseda, hehe). Pa sem bila tokrat malo manj, saj mi ni sedel sladoled, mousse je bil v redu, mi je pa bil všeč sladoled ribjega menija. Zagotovo bova restavracijo še obiskala ob kakšni priložnosti.

Teden restavracij v Restavraciji 1906, Bled | Pozdrav iz kuhinjeTeden restavracij v Restavraciji 1906, Bled | PredjedTeden restavracij v Restavraciji 1906, Bled | Glavna jedTeden restavracij v Restavraciji 1906, Bled | Sladica