Teden restavracij v restavraciji Altrokè | Oktober 2016

teden-restavracij-v-restavraciji-altroke-oktober-2016

Končno spet Teden restavracij! :)

Deževen jesenski dan je popestril obisk prve od dveh restavracij, ki ju bom obiskala za ta jesenski teden restavracij. Obiskala sem eno novejših pridobitev stare Ljubljane - Altrokè. Tradicionalna istrska kuhinja s sodobnih pridihom in poudarkom na lokalnih dobaviteljih. Okusno, pristno in domače. Poskusila sem lahko tako mesni kot tudi ribji meni in oba sta bila super, najbolj pa me je prepričala glavna jed mesnega menija.

Dimljen rep Boškarina/tunin tonat

Dimljen rep goveda boškarin s tuninim tonatom - super pozdravček iz kuhinje. Boškarina je že tako zelo teško najti na meniju če nisi v istri, ob dodatku tuninega tonata pa se meso kar stopi v ustih mmmm.

teden-restavracij-v-restavraciji-altroke-oktober-2016-dimljen-rep

Jadranska tuna/rdeča pesa/sok granatnega jabolka/avokado

Jadranska tuna marinirana v rdeči pesi in sok granatnega jabolka z avokadom je bil pozdravček iz kuhinje ob naročilu ribjega menija. Zelo zanimiv preplet okusov, ki pa se dobro dopolnjujejo.

teden-restavracij-v-restavraciji-altroke-oktober-2016-jadranska-tuna

Tortelini/pršut/Ricotta

Sledila je prisrčno poimenovana predjed: Domači istrski tortelini none Lidije. Ne vem kdo je nona Lidija ampak lahko povem, da naredi super torteline! :) Polnjeni so z dimljeno ricotto, ki jih naredi kremaste in za piko na i je zraven istrski pršut, ki se mu je že tako teško upreti.

teden-restavracij-v-restavraciji-altroke-oktober-2016-tortelini

Cappelacci/bela rakovica/morske alge/sezam

Tudi ribji meni ni razočaral s predjedjo: Cappelacci nadevan z belo rakovico in morskimi algami s sezamom. Rakovica in alge - dve sestavini ki nista tako pogosti v Slovenski kuhinji, ampak delujeta. Okus je super, za morske alge pa tako vemo, da so izjemno zdrave - še takšnih kombinacij prosim!

teden-restavracij-v-restavraciji-altroke-oktober-2016-cappelacci

Roastbeef/redukcija refoška/Belice/kozica/istrski pršut/kadaif/kostanjevi njoki

Roastbeef z ogljenega žara, redukcija refoška z olivami sorte Belica, morska kozica v istrskem pršutu in kadaifu, kostanjevi njoki. Oh kostanjevi njoki...nekaj najboljšega! Zraven še redukcija refoška in lahko bi mi pripravili samo to. Jesenski teden restavracij mi je zato tako všeč, ker se veliko restavracij odloči uporabiti kostanj in buče, zame dve najboljši sestavini jeseni.

teden-restavracij-v-restavraciji-altroke-oktober-2016-roastbeef

Morski vrag/čičerika/sipino črnilo/žafran/pasijonka

Počasi dušene ličnice morskega vraga, čičerikin pire in esenca sipinega črnila, žafranova pasta, pasijonkin žele. Zanimive kombinacije, ki pa skupaj delujejo. Pasijonkin žele je imel zelo intenziven okus, ki se je super vklopil v okus čičerike in ribe.

teden-restavracij-v-restavraciji-altroke-oktober-2016-morski-vrag

Tonkin sladoled/mango/cimet

Domač tonkin sladoled z mangovim pirejem in cimetov drobljenec. Dobro izbrana sladica za konec mojega prvega obiska v tem tednu restavracij.

teden-restavracij-v-restavraciji-altroke-oktober-2016-tonkin-sladoled