Teden restavracij v restavraciji Evergreen | Marec 2016

IMG_3686

Tretja restavracija, katero sem obiskala v sklopu Tedna restavracij je bila restavracija Evergreen. Idilično ugnezdena med Kamniške Alpe, Šmarno goro in golf igriščem 😛 Ker je zgrajena kot brunarica je njena notranjost zelo topla in privabljajoča - občutek imaš, kot da si zašel v nov Tarentinov film The Hateful Eight, vendar brez hektolitrov krvi in z več dobre hrane hihi 😀 Tukaj hrana res dobi svoj pravi naziv...slow food. Moraš namreč kar malo počakat na naslednji hod - ampak če imaš dobro družbo je tudi ta čas zanemarljiv.

  • Predjed: Grahova juha, črni hrustek, postrviji kaviar, pire pastinaka, kreša - juhica je bila zeloooo dobrodošla po nepričakovano mrzlem dnevu.
  • Glavna jed: Pečen file brancina, pire sladke koruze, flambirana jakobinka, prepeličje jajce, berivka. Najprej smo se spraševale kaj naj bi bila to jakobinka? Prišle smo do spoznanja, da je to školjka :) Jakobinka in brancin sta imela čudovit okus po morju, pire iz sladke koruze pa je to še dodatno izpostavil. Prepeličje jajce je dopolnilo celoto in naredilo jed bol kremasto.
  • Sladica: Čokoladni mousse, creme brulee tonke, malinov sorbet, malinov coulis, sladka kreša. To pa je bila resnično pika na i - zame zaenkrat najboljša sladica tega Tedna restavracij. Rahel hrsk ko prebodeš z žlico in potem...neverjetno mehka notranjost, ki se kar topi v ustih! Res super.

Če potrebujete še kakšno idejo, katere restavracije obiskati v Tednu restavracij 2016, pa si lahko preberete še ocene za restavracijo Center kulinarike in turizma Kult316, restavracijo Slon 1552 in restavracijo Strelec.

IMG_3687IMG_3688IMG_3689