Teden restavracij v Restavraciji JB | Marec 2016

Ste že slišali za restavracijo JB? Stoji na začetku Miklošičeve ulice, če greste iz smeri ljubljanske železniške postaje. Nad vrati se vije velik logotip v obliki vilice, iz leve ter desne strani pa se kažeta kratici chefa, Janeza Bratovža. Restavracijo opevajo kot eno najboljših v Sloveniji, menda ji je že nekajkrat ušla mišelinka. Pa vam povem nekaj, v tej restavraciji sva bila sedaj drugič. Tudi prvič, skupaj s prijatelji na večerji v sklopu tedna restavracij. Niti prvič niti sedaj nisva odšla domov navdušena.

Jedla sva že v velikih restavracijah, tudi tistimi boljšimi (no, predvsem temi), sigurno se nimava za kulinaričnega strokovnjaka, ampak ta restavracija mene ne navduši. Pa tokrat ni bila "težava" samo v pripravljeni hrani, tudi osebje se mi je zdelo prezasedeno oz. ko so postregli hrano so že na poti nazaj v kuhinjo opisovali jed. Tokratni minus so sigurno dobili tudi natakarji, ki delo niso opravili profesionalno, oz. kot bi za takšen rang restavracije to pričakovala.

  • Hladna predjed: Zelenjavna variacija
    Ko sva dobila to hladno predjed na mizo, sem jo pogledala in si mislila.. a res, narezana zelenjava je "specialiteta"? Kar je reševalo ne samo hladno predjed, ampak vse jedi, so bile omakice in kremice vključene v jed.
  • Topla predjed: Rižota s cvetačo in kozicami
    Riž, cvetača in kozice.. Brez okusa. Neverjetno, kako se je razočaranje nadaljevalo. Prav presenečena sem bila, da nisem navdušena nad hrano v tej "vrhunski" restavraciji. Kar je bilo pri rižu dobro je bila zopet omakica, ki je bila na dnu krožnika. Tista žlica omake, ki je dala tej rižoti vsaj malo okusa.
  • Glavna jed: Rezine račjih prsi v pomarančni omaki, pire sladkega krompirja
    No, vsaj nekaj zadovoljivega. Čeprav prsa niso navdušila. Moram pa priznat, da mi celotno kosilo ni ravno zapolnilo želodca, ko sem po celem dnevu komaj čakala, da pri njih nekaj pojem in sem se prav šparala. Doma sem potem brez težav zmazala eno sladico. 😛